Coaching en teambuilding voor groepen en bedrijven

.

Coaching met het Paard als Spiegel

Voor coaching met een paard hoef je geen ervaring te hebben met paarden. Ik werk met paarden die makkelijk en veilig zijn in de omgang en vooral sensitief. De paarden en het contact met hen laten vaak een diepe indruk achter. Mensen die gaan werken met de paarden laten onmiddellijk zien wat hun valkuilen zijn, wat hun drijft, wat hun uitdagingen en overlevingsstrategieën zijn. Dit omdat een paard ze direct uit hun comfortzone haalt. Ze voelen zich niet zeker van de situatie en gaan heel primair reageren.

 

Paarden lenen zich hier fantastisch voor, vanwege hun enorm spiegelend vermogen. De paarden spiegelen de non verbale communicatie van degene die met hen werkt. Dit kan variëren van het drukker worden, tot volledig de persoon in zijn omgeving negeren. En dit natuurlijk in allerlei varianten. Paarden hebben dit talent omdat het prooidieren zijn. Ze moeten om te overleven weten wat jouw lichaamstaal vertelt. Niet wat je probeert te laten zien, maar dat wat je echt voelt.

In deze vorm wordt de deelnemer uit de situatie gehaald, krijgt uitleg over wat ik zie en wat er gebeurt maar vooral ook wat het bij hem oproept, waarna de deelnemer weer in dezelfde situatie terugkeert, maar een heel ander resultaat kan creëren. De deelnemer kan hierdoor aan den lijve ondervinden en voelen hoe kleine veranderingen enorme resultaten kunnen opleveren. Ook worden ze zich heel bewust dat vaak kleine dingen een heel groot verschil maken in contact met anderen.

 

Het Paard als Spiegel maakt je bewust van andere invalshoeken waarop je dezelfde situatie kan benaderen en je dan ook een andere uitkomst krijgt. 

 

 


Teambuilding

Wil je een enerverende teambuilding, waarin je leert hoe jullie omgaan met jullie kwaliteiten en beperkingen? Hoe jullie daar verantwoordelijkheid voor nemen en hoe jullie dat  communiceren? Waar jullie transparant in zijn of misschien wel dubbele boodschappen uitzenden? Waar het vertrouwen in het team zit en waar dat minder wordt? 

 

Denk dan eens na over een teambuilding met het paard als spiegel. Een leuke, soms confronterende en soms ook ontroerende manier om je team beter te leren kennen en waarin je krachtige handvatten krijgt voor teamontwikkeling. 

 

En waar je nog lang over na zult praten.......