Wie is Sabine Delmee?

 

Mijn naam is Sabine Delmee en in 1997 heb ik aan de Hoge School van Amsterdam de studie SPH afgerond.

Ik ben de afgelopen 20 jaar werkzaam geweest als sociaal pedagogisch hulpverlener in de jeugdzorg en ben sinds 2009 werkzaam als equitherapeut.

 

Daarnaast ben ik hippisch onderlegd als gediplomeerd basisinstructeur en voltigeleider, heb de 2-jarige opleiding tot equitherapeut gevolgd en in april 2017 heb ik de opleiding tot CREF-behandelaar  met paarden bij het IKEV succesvol afgerond.

Ik heb jarenlange ervaring in de procesbegeleiding van kinderen, jongeren en ouders en in het begeleiden van therapeutische processen bij kinderen met behulp van paarden en in het begeleiden van groepen.

 

Van 2009 tot 2019 ben ik een dag in de week verbonden geweest als equitherapeut bij Parlan, op de behandelboerderij in Wijdenes.

Sinds september 2019 heb ik mijn bedrijf en paarden aan huis in Wijdenes, de kudde bestaat uit 4 paarden.

Daarnaast verzorg ik regelmatig teamtrainingen voor bedrijven met de inzet van paarden.

 

Mijn missie is om mensen die op de een of andere manier de weg kwijt zijn geraakt weer bij hun basis te brengen, waardoor zij weer verder kunnen gaan met hun leven.

 

Voor mij is de kwaliteit van hulpverlening het hoogste goed. Bij kwaliteit denk ik in eerste instantie aan de kwaliteit van relatie die er ontstaat met de cliënt en het paard. Ik zal mij altijd blijven inzetten om de kwaliteit hoog te houden, cursussen en intervisie blijven volgen, feedback vragen aan cliënten en collega´s. 

 

Ik geloof in de kracht van paarden, hun bewegelijkheid en de stilte die ze in zich hebben. Een paard daagt uit om in beweging te komen en weer stil te worden. Op een heel natuurlijke manier. De inbreng van paarden bij persoonlijke processen gebeurt heel effectief. Paarden houden een spiegel voor en geven op een eerlijke en directe manier terug wat je kwaliteiten en valkuilen zijn .

 

Ook is er steeds meer bekend over de wetenschappelijke werking van paardrijden op de mens. Zo komt er oxytocine vrij bij de berijder door de bewegingen van het paard. Een verhoging van oxytocine speelt bij de mens een belangrijke rol bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Het vermindert de werking van stresshormonen.