Voor wie

Voor kinderen

Kinderen zijn dicht bij hun basis, De veerkracht die kinderen hebben, de natuurlijke neiging die ze hebben om die basis weer op te zoeken fascineert me.

 

Ik zie dat kinderen snel ontspannen en rustig worden. Het kind en het paard maken contact. 

 

Kinderen die normaalgesproken moeite hebben met contact maken, kunnen dat vaak wel met het paard.` Het kind wordt niet afgerekend door het paard. Het paard is heel direct en heeft geen oordeel. 

 

Als een kind druk de stal in komt stuiven schrikt het paard. Een kind krijgt dan het advies “Het paard schrikt, zie je? Kom eens wat rustiger de stal binnen.” Dan is direct de reactie van het paard anders, waardoor het gedrag van het kind direct positief wordt bevestigd. 

 

Doelgroepen

o Kinderen die niet lekker in hun vel zitten

o Kinderen met vastlopen in hun ontwikkelinh

o Kinderen die problemen hebben met zelfvertrouwen

o Kinderen die gepest worden

o Kinderen met autisme, ADHD, ADD

 


Voor volwassenen

Als ik vanuit mijn eigen ervaring volwassenen heb mogen begeleiden vervult mij dat altijd met een gevoel van dankbaarheid. Ik weet dat hoe erg het soms ook is, je altijd weer in balans kunt komen. Bepaalde inzichten kunnen dan je leven een hele andere betekenis geven. 

 

Ik begeleid graag volwassenen  om van overleven naar leven te gaan. Je overlevingsmechanismen hebben je gemaakt tot wie je bent. Je hebt er je sterke kanten door ontwikkeld, waar je altijd op kunt terugvallen. Maar overlevingsmechanismen zijn net als een soort winterjas. Als het warm weer is, kun je die beter uitdoen. De mechanismen die je helpen om echt te leven, daar kan paardencoaching goed bij helpen. 

 

Met wat voor volwassenen werk ik:

 

o Volwassenen klachten van burn-out of chronische stress

o Volwassenen met opvoedingsvraagstukken

o Volwassenen met levensvragen